Dev İnsanlar ve Helak Edilen Kavim

Ad kavmi Kur’an-ı Kerimde adı geçen ve helak edilmiş kavimlerden biridir.
Bu kavmin, bugünkü Umman bölgesinde, Bedevilerin Ubar şehri adı verdikleri, büyük çöllerin ortasında bir kentte yaşadıkları düşünülmektedir.
Ad kavmi Hz. Nuh’un, torunlarından biri olan Ad’ın soyundan gelmektedir. Tahminen tufandan 800 yıl sonra yaşadıkları tahmin edilmektedir.
Ad kavmi, bolluk refah zenginlik içinde yaşamaktaydı, yüksek sütunlar, yüksek binalarda dünyanın en güzel şehri sayılan İrem şehri adı verilen kenti inşa etmişlerdi, Ad kavmi lüks ve gösterişe çok düşkün kimselerdi.
Bu kavim, zamanla dünya nimetlerine gark olmaları sebebiyle Allah’tan gafil kalmış ve şeytan sayesinde fitne ve fesada düşmüşlerdir. Gün geçtikçe daha da zalim olmaya başlamışlar ve kendilerinden güçsüz olanlara büyüklük taslayıp, zorbalıkla ezmeye yönelmişlerdir.
